hans platje 2 1692293745

Gisteren ontvingen wij het droevige bericht dat Hans Platje is overleden.

Hans is jarenlang lid geweest van onze vereniging en is als Prins Hans 1 in 1996 en Prins Hans 2 in 2010 onze vereniging voorgegaan. In 2010 was dit als onze jubileumprins tijdens het 33-jarig bestaan van onze vereniging. Hans heeft zich vele jaren als Hoffotograaf van onze vereniging verdienstelijk gemaakt en dit nog in de tijd dat er geen digitale camera’s waren en foto’s dus ontwikkeld moesten worden. Menig Gleuvenskoever heeft diverse foto’s bij Hans nabesteld. Naast Hoffotograaf is Hans ook enige jaren Voorzitter van C.V. de Gleuvenskoevers geweest. Behalve Hoffotograaf en Voorzitter is Hans ook onlosmakelijk verbonden aan onze vereniging als Sinterklaas. Vele jaren speelde hij deze rol met verve en heeft hij menig Sinterklaasavond tot een onvergetelijk feest gemaakt. Ook in de jaren dat Hans niet meer als lid aan onze vereniging verbonden was. Wij zijn Hans dan ook dankbaar voor het vele wat hij voor onze vereniging heeft betekend en wensen zijn vrouw Miny, kinderen en kleinkinderen dan ook veel sterkte toe met het verwerken van dit grote verlies.

Bestuur en Leden C.V. de Gleuvenskoevers

Beste bezoeker van onze website.

Door problemen met het fotoboek is het niet mogelijk om de foto's te bekijken op onze website. De foto's zijn tijdelijk te zien in een ander platform.

Klik op de onderstaande link voor de foto's

FOTO'S 2023

 

Onze excuses voor het ongemak. Wij werken er hard aan om de website weer honderd procent te laten draaien. 

happy newyear

Vandaag mogen wij heel Sassendonk laten kennis maken met Stichting Symbool Sassendonk. En het Sassendonks embleem #SamenSassendonk.
Een initiatief van het Gemeenschappelijk Carnavalsoverleg (GCO) waarbij alle in Zwolle en Hattem gevestigde carnavalsverenigingen aangesloten zijn. Tevens neemt de HESZ (cluster carnaval) actief deel aan deze overleggen.
Het embleem met St. Michael als ridder centraal, die evenwicht zoekt tussen de uitersten. Hij is het symbool van verbinding en tegen verharding, beschermer van het Sassendonkse Carnaval. Zoekend naar het nieuwe licht, de nieuwe tijd en het beginnend leven. Een strijdbare St. Michael in legioen tenue met een narrenkap op het schild met Zwols wapen. Het geheel omgeven door de stadsgracht. In de kleuren: rood, wit, blauw en geel. Rood/Geel als de oorspronkelijke narrenkleuren. Blauw/Wit de Zwolse kleuren. Wit/Rood kleuren van de Hanze en Geel/Blauw/Rood als kleuren van Overijssel.
Tijdens het carnaval versla je de draak in jezelf!

26 januari 2022

Dinsdagavond jl. hebben de carnavalsverenigingen uit Zwolle en Hattem samen met de Horeca Evenementen Stichting Zwolle (HESZ), verenigd in het GCO online vergaderd. Hier hebben we gezamenlijk de conclusie getrokken dat het carnaval dit jaar niet mogelijk is op de “originele” data. De afgekondigde “versoepelingen” tijdens de persconferentie van gisteravond zijn ruim onvoldoende. We kunnen alleen een volwaardig programma organiseren zonder 1,5 meter en placering en met een minimale sluitingstijd van 00:00 uur.

Carnaval is geen evenement wat je zo maar even in zijn geheel verplaatst naar een ander moment in het jaar. Samen hebben we gekeken in hoeverre het haalbaar is om in 2022 en volwaardig (alternatief) carnaval te organiseren op een ander geschikt moment. Hierbij hebben we diverse overwegingen afgewogen, zoals andere evenementen die gepland staan in Zwolle, de belangen van de horeca, de voorbereidingstijd, draagvlak, geldende coronamaatregelingen, perspectief op verdere versoepelingen, etc. Dit alles juist met de intentie om het carnaval en haar originele tradities te behouden voor de lange termijn.

Helaas hebben we samen moeten concluderen dat er in 2022 geen volwaardig (alternatief) carnaval mogelijk is. Er gaat opnieuw definitief een streep door alle carnavalsactiviteiten.

We zullen moeten leren leven met Corona. Het gaat niet meer weg. We kunnen het niet verslaan. We weten niet welke variant er volgend jaar weer is. Dat maakt het meer dan uitdagend en niet vanzelfsprekend dat we het volgend jaar weer “gewoon ouderwets” kunnen vieren met elkaar. Het GCO zal daarom in april weer samen komen om zo goed als dat kan samen te kijken na wat kan er wél.

We zullen in eerste instantie natuurlijk kijken hoe we carnaval op de originele data kunnen organiseren (plan A). Hierbij zullen we tevens onderzoeken of er een plan B of C kan worden gerealiseerd, indien het carnaval weer niet op de oorspronkelijke data kan plaatsvinden.

 

 

  • GaitRighter2021
  • Sligro Zwolle
  • Zoete inval
  • Lars Spijkertuinen
  • Hordal
  • YesGifts

Disclaimer          

Privacy

th